Stortinget – hvorfor er de der?

Stortinget - bilde fra Stortingets Flickr side på Internet
Stortinget – bilde fra Stortingets Flickr side på Internet

Stortinget er vår lovgivende forsamling, deres oppdrag er å lage lovene som regulerer samfunnet vårt. Det er meningen at de skal lage rammene, som regjering, fylker, kommuner og andre skal operere under. Det betyr at de skal lage generelle regler – ikke detaljstyre eller bestemme i enkeltsaker.

Hva betyr så dette? De beslutningene som tas i Stortinget er ment å skulle ha betydning. Det er meningen at Stortinget skal tenke langt frem, trekke opp de langsiktige planene. Det er meningen at de skal lage lover som får konsekvenser for utviklingen av samfunnet vårt. Dersom Stortinget kommer frem til at utslipp fra kjøretøy er skadelig for miljøet, så er det Stortingets oppgave å lage lover som medfører forandring. Det kan være å bestemme at motorer som benytter en type drivstoff ikke skal kunne importeres til landet etter en bestemt dato. Dette vil gjelde for alle motorer, i fly, båter/skip, biler, osv..

Det betyr også at dersom Stortinget ønsker at norske kapitaleiere skal satse pengene sine, etablere nye virksomheter og ansette andre, så må skattesystem, støtteordninger, pålagt papirmølle gjøre det enkelt å starte opp og drive de nye virksomhetene

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.