Bevæpning av Politiet

I høst og vinter har Politiet vært bevæpnet – et uvant syn for nordmenn flest, som er vant til at Politiet ikke bærer synlige skytevåpen.

Bevæpningen har dessverre, men ikke overraskende, vist at Politiet ikke er vant til å håndtere skytevåpen. Dette er åpenbart i alle vådeskuddene som har gått av i tide og utide. Erfarne, kompetente skyttere som er vant til å behandle skytevåpen har ikke vådeskudd. – De har aldri vådeskudd, nettopp fordi de er vant til å behandle våpen, og forstår og respekterer våpnene sine.
Det er åpenbart et problem at Politiet ikke er i stand til å håndtere våpen på en trygg og sikker måte. Det er deres jobb, og kun deres jobb, å benytte skytevåpen for å trygge og sikre landets borgere. Med det oppdraget, så må og skal alle politiets tjenestemenn være erfarne og trygge i omgang å håndtering av skytevåpen.

Løsningen er like åpenbar som den er ubehagelig: For at Politiet skal kunne opparbeide seg nødvendig kompetanse og erfaring, så trenger de en generell bevæpning. De må lære å håndtere og bruke våpen gjennom mengdetrening – dette oppnår mn kun gjennom å bære og bruke våpen mye.
Sorry, men sånn er det!
Forsvarets spesialtyrker mestrer våpenbruk, nettopp fordi de bærer sine våpen hele tiden, og trener på bruk svært ofte, og mye.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi-hverdagen/politimann-skjoet-kollega-med-hennes-egen-pistol-har-vedtatt-bot/a/23631530/

 

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.