Utbygging av Hydrogen for biler – endelig et forslag til ekte miljøtiltak

Endelig har det kommet et forslag til en ekte miljøtiltak – fra miljøpartiet Venstre

Utbygging av Hydrogen

Per i dag omfattes Hydrogenbiler og el-biler av de samme avgiftsreduksjonene. Disse avgiftsreduksjonene er i ferd med å skulle fases ut fordi det har blitt solgt veldig mange el-biler i dette landet. Begge bilene har 0 utslipp av avgasser når de kjøres, fordi begge drives av en elektromotor.
Der el-bilene benytter mange miljøfarlige batterier, benytter Hydrogenbiler Hydrogen til å produsere strøm. Hydrogen er helt rent – det skaper ingen skadelige utslipp. Av den grunn bør ekte miljøforkjempere kjempe for subsidiering av utbygging av Hydrogen fremfor fortsatt subsidiering av el-biler.
Biler er kommet for å bli – vi trenger biler/kjøretøyer som forurenser lite, både når de produseres og når de brukes.
Subsidieringen av el-bilene har bevist at det virker – nå gjenstår det bare å lage gode ordninger som belønner de som bygger ut fyllestasjoner for Hydrogen. Bilprodusentene er i full gang med å utvikle biler, og det finnes allerede noen få fyllestasjoner i Oslo-området. Det som mangler er en politisk beslutning om at Norge skal satse på Hydrogen som drivstoff for biler og kjøretøyer. Det er fullt mulig å tenke seg at man benytter Hydrogen i ferger og andre fremkomstmidler.

Neste steg er ren strøm – det har i mye av i Norge, og det må resten av verden få til å produsere også. Strøm/energi basert på naturlig fornybare ressurser som sol, vind eller vann i bevegelse. Andre muligheter finnes også..

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.