DnB, Bjerke og skatteparadiser

Selvfølgelig visste Rune Bjerke om dette

Finansminister Kristin Halvorsen ga banken hans reprimande for denne praksisen i 2007. Hun meldte til og med til Kredittilsynet at dette var politisk uønsket praksis. Og hvordan fulgte hun opp?? Hvor lenge satt AP i regjering etter 2007 igjen? – og de gjorde hva for å rydde opp?

Ikke så rart at Bjerke tenkte at han dette kom til å gå bra, hverken minister, departement (finans eller næring), eller tilsyn fulgte opp saken.

Visste ikke? Nei, når man flytter internrevisjonen bort fra det kontoret der snusket foregår og inn til sitt eget kontor, da er det for mye å forvente at man skal få vite hva som foregår.  ..og hvorfor var det nødvendig å flytte internrevisjonen bort fra Luxemburg akkurat da?  Dette har selvsagt vært en het potet – dette har vært knyttet til «High net» kundene, det er klart at ledelsen i DnB har kjent til dette. Det er utrolig naivt (typisk norsk) å tro noe annet.
Hvor sannsynlig er det at Bjerke som fikk toppjobben i DnB rett før den første kritikken kom, ikke har engasjert seg for å finne ut hva dette dreide seg om? Hvor sannsynlig er det at han som ny sjef har valg å se bort fra dette, dette som må ha vært meget synlig og interessant for Bjerke i 2007?

Vi skal kanskje være glade for at det ikke er en AP regjering i landet vårt i dag. Da hadde Try reklamebyrå vært engasjert i damage contol, og departement og A-Presse fått beskjed om å finne noe annet å fokusere på. Kompisen til Jens har havnet i et uføre, og vennene hans bemanner ikke vaktposten akkurat nå.

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.