Fylker eller regioner

Høyres skattesutrer, nå kommunalminister, Jan Tore Sanner, foreslår å etablere 10 regioner som erstatning for landets 19 fylkeskommuner. Dagens administrative inndeling med 19 fylker og mer enn 430 kommuner er åpenbart ikke effektiv i en digital tidsalder. Det å lage større enheter kan være fornuftig i det at man kan redusere antall ledelsesnivåer fra «topp» til «bunnen» i administrasjonen. Det er enklere for departementet å lede 10 enheter enn 19.

Jeg vil utfordre kommunalministeren med følgende: Hvorfor opprette nye administrative enheter i stedet for å benytte allerede eksisterende struktur?

Hvilken struktur tenker jeg på? – Landsdelshøvdingene så klart! Norge har allerede en administrativ struktur på plass. I tilfelle krig, så har vi 5 landsdelshøvdinger som overtar det administrative ansvaret i Norge (tenkt at landet er hærtatt, og konge og regjering har måttet flykte igjen). De administrative strukturer og infrastrukturene må nødvendigvis være på plass og regelmessig trent, slik at denne strukturen er i stand til å virke effektivt om Norge angripes denne sommeren.

Når strukturene eksisterer, planene finnes, landsdelshøvdingene er pekt ut, hvorfor ikke benytte dem i fredstid? Hvorfor gå veien om å opprette en ny struktur??

Bare tull

les i Aftenposten

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.