Norsk i moskeene?

Selvsagt skal det snakkes norsk i moskeene, på lik linje med alle andre forsamlingssteder som er åpne for offentligheten. Det er ikke lov å diskriminere i Norge, ikke på bakgrunn av religion, legning, hudfarge, osv.. Dersom man i tillegg skal motta støtte fra norske myndigheter er det åpenbart at aktiviteter skal foregå med bruk av norsk språk. Norsktalende skal ikke stenges ute fra deltagelse, hverken gjennom språk eller på annen måte.

Det er en like stor selvfølge at det er de religiøse lederne som fronter dette tema og sørger for at det er det norske språk som benyttes. Dersom man ønsker å snakke et annet språk, så kan man gjøre det når man kun er sammen med folk med samme språklige bakgrunn. Det være seg hjemme, på café eller ute. I offentlige forsamlingssteder og -rom, så snakker man det offisielle språk i det landet man befinner seg i. Det handler om respekt!

Nordmenn i for eksempel Spania er akkurat like dårlige som enkelte pakistanere og afrikanere i Norge. Vis respekt for landet du befinner deg i, dets innbyggere, kultur, verdier og normer. Tilpass deg landet du er i, det handler om høflighet og respekt.

På mange vis er dette også det ultimate bevis for vilje til integrering. De som ønsker å bli en del av en samfunn, de anstrenger seg for å passe inn. De lærer seg, og benytter språket. De lærer seg hvilke normer, verdier og regler som gjelder, og tilpasser seg disse

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.