Heksejakt på Listhaug

Dagbladet.no var kjapt ute med missinformasjon da integreringsminister Sylvi Listhaug ble utfordret til å hoppe i havet for deretter å bli reddet av Redningsselskapets mannskaper. Dette er en utfordring mange politikere får. Listhaug var så uheldig å få utfordringen på en reise i middelhavet, og db.no var lynraskt ute og sa at Listhaug testet hvordan det var å være en druknende flyktning.

Dagbladets innlegg er i beste fall tendensiøst. Resultatet av inlegget var at en haug med mediatryner kastet seg uti latterliggjøring av integreringsministeren. Selvfølgelig var dette intensjonen da Dagbladet la ut artikkelen:

db.no om Listhaug

Dette er journalistikk av laveste sort. Det er nesten så journalisten skulle blitt suspendert for manglende forståelse av medias formål, nemlig å rapportere seriøse nyheter. Denne typen artikkel hører hjemme i seoghør.nå og andre forlystelseskanaler, den hører definitivt ikke hjemme i et avis som ønsker å fremstå som en seriøs nyhetsformidler.

Dersom Dagbladets sjefsredaktør John Arne Markussen lar dette passere uten konsekvenser for journalisten(e) som har publisert dette, så har han med all mulig tydelighet klargjort graden av seriøsitet vi kan forvente fra Dagbladet fremover.

Mediatrynene og deres skare av synsere og følere kastet seg ut i latterliggjøring av Listhaug som for mange fremstår som idiotisk. Ved å avvente noen få minutter, og så lese litt mer av bakgrunnen for Listhaugs bading, så hadde man skjønt at dette ikke var et mediastunt, men en respons på en helt vanlig utfordring som mange politikere får. Listhaug gjorde ikke noe galt. Middelhavet var kanskje ikke det beste stedet å motta denne utfordringen, men sånn ble det. De som bedriver heksejakt på Listhaug fikk i allefall mulighet til å vise seg frem som ignorante og latterlige ved å kaste seg ut i kritikk helt uten referanse til det som faktisk har foregått. Tullinger!

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.