Kirken og vigsel av homofile

I alle år har kirken omtalt homofili som en styggedom, og nektet å inkludere homofile verv og arbeid i kirken. Vigsel av homofile har ikke vært tema en gang.

Så for noen år siden kom det en antidiskrimineringslov i Norge. Da ble det vanskelig å være kirke, hvordan skal kirken holde i hevd et av sine eldste dogmer, om Sodoma (og Gomorra) som ble ødelagt av selveste Gud på grunn av syndig atferd..

Nå har det gått så langt at kirken er blitt tvunget til å lage et eget vigselsrituale for homofile som skal være likestilt med vigselsritualet for heterofile.

Først, jeg er motstander av diskriminering!

Jeg har ingen erfaring eller kunnskap om kirken behandler den enkelte homofile. Slik jeg forstår læra, så skal kirkens menn og kvinner behandle sin neste som seg selv, og jeg tror ikke mange prester behandler seg selv dårlig. Basert på historier i pressen, så sitter man med et inntrykk av at enkelte av kirkens menn og kvinner har følt dette vanskelig, og har behandlet homofile dårligere enn de ville behandlet seg selv.

Nå er det slik at den norske kirken, på lik linje med de fleste andre kirke/trossamfunn ikke fungerer som klubber der man fritt kan melde seg inn og ut. Mange klubber er forsåvidt også innrettet mot bestemte grupper, og i noen tilfeller ekskluderes man dersom man ikke oppfyller klubbens kriterier for medlemsskap.

Jeg har vanskelig, til dels svært vanskelig, for å forstå hvorfor det er så viktig for homofile å tvinge seg inn som medlemmer i en klubb (kirke) hvor de ikke er ønsket som medlemmer. hvorfor er det så fordømt viktig å tvinge gjennom at kirkens menn og kvinner, i mange tilfeller, motvillig skal vie dem som ektefolk. Hvis vi sier at så lenge kirken mottar offentlig støtte, så har de å innrette seg og følge reglene om ikke-diskriminering av medlemmer basert på blant annet legning. Dersom vi sier det, så må vi samtidig si det samme til alle andre trossamfunn som mottar offentlig pengestøtte. Det vil si, moskeer, synagoger, og alle andre..

Foreløpig så har jeg kun observert denne tvungne likebehandlingen av uønskede medlemmer i den norske kirke. Jeg har ikke sett de samme krav stilt til Islamsk råd, eller det mosaiske samfunn.

Staten må være prinsipiell i alle slike anliggende. Den må sette generelle føringer som skal gjelde alle, uten unntak. Det følger derfor at imamer og rabbinere i Norge også skal pålegges å utarbeide vigselsritualer for homofile. Der er man betydelig bak skjemaet…   Iverksett!

 

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.