Norges Idrettsforbund og pengebruk

Rekk opp hånden alle som tror at NIF har orden i sysakene når de ikke vil vise frem reiseregningene sine…

Hva kan være grunnen?
Revisor sjekker at kvitteringer følger med reiseregningene. Hvorvidt de også sjekker hva NIFs ansatte krever dekket på NIFs regning er mer usikkert. Erfaring fra tidligere tilsier at de som har mulighet, benytter seg av mulighetene. Vi har selv sett bedriftsledere levere reiseregning på kjøp av sengetøy og møbler til egen privat hytte, som de har fått dekket på firmaets regning. Disse kjøpene skal selvfølgelig innberettes til skattemyndighetene som inntekt.

Jeg tror, uten å ha sett en eneste reiseregning i dette tilfellet, at innberetning til skattemyndigheter er der «hunden ligger begravet». Når vi vet at NIF mottar betydelige summer i støtte fra det offentlige, og at mange idrettslag sliter med økonomien, så er det på sin plass å kreve innsyn i de reiseregninger og utlegg som NIF har dekket for sine ansatte. I det minste, må vi forlange at skattemyndighetene tar en nøye gjennomgang av disse kostnadene og sjekker at de det gjelder har betalt den skatt de skal.

Transaksjonene som ønskes skjult eller holdt hemmelig tåler selvfølgelig ikke dagens lys. Vi kan neppe forvente at sløste penger av idrettsNorges midler blir betalt tilbake, men vi kan ved å holde ansvarlig de som burde vist bedre skjønn, sette standarden for neste generasjon av idrettsledere.

Dersom NIF hadde vært privateid med en dominerende eier, så ville denne ha tvunget gjennom internkontroll for å forhindre sløseri. Vi må kreve at de som mottar statlige midler føler samme press overfor ryddighet i økonomiske disposisjoner. Fellesskapets penger skal og må forvaltes slik at de gir mest mulig nytte per krone brukt. Det blir ikke resultatet om NIFs ledere (og andre ledere av organisasjoner som mottar offentlige midler) ikke blir gått i sømmene på hva de bruker penger på, og hvordan..

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.