Hotellansatte ønsker tydeligvis å bli arbeidsledige

Dagbladet publiserte i dag en video av en hotellgjest som nektes adgang til SAS-hotellet i Oslo av streikende hotellansatte. Uorganiserte ansatte er på arbeid og sørger for at hotellet kan holde åpent, slik at de streikende har en arbeidsplass å komme tilbake til. Dette er fullt lovlig. Streikende som fysisk sperrer adgangen til hotellets gjester viser med all mulig tydelighet at de ikke ønsker å ha en arbeidsplass å komme tilbake til: http://www.dagbladet.no/2016/05/06/nyheter/streik/nho/fellesforbundet/dbtv/44138230/

Det er lov å fortelle de streikende at de selv velger å selge sin tid og arbeidskraft til dette hotellet. Dersom de er misfornøyde med betingelsene de har gjennom sine kontrakter, så er det fritt frem for dem å selge sin arbeidskraft til en annen arbeidsgiver. Oppførselen som ble dokumentert av Dagbladets reportere kan nok gjøre det noe vanskelig å få arbeid hos en annen arbeidsgiver i servicenæringen, ettersom de med all mulig tydelighet viser at de ikke forstår at et hotell er avhengig av et godt forhold til sine kunder. Hotellgjesten som de streikende fysisk nektet adgang velger sannsynligvis et annet hotell dersom han skal bo på hotell i Oslo en annen gang. Det er ikke første gang streikende fagforeningsmedlemmer ødelegger for seg selv med aksjoner som er tid skade for den virksomheten de jobber for.

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.