Hotellstreiken og Fellesforbundet

Fredag 20. mai publiserte Dagbladet en video som viser Fellesforbundets Terje Skjellstadaune oppfordre sine medlemmer til å hindre en vareleveranse til Hotell Edderkoppen i Oslo å komme frem. Først sier han meget tydelig at han motsetter seg at seansen filmes, dette skyldes sannsynligvis at han forsto at det å sperre for vareleveransen er utenfor streikendes mandat i en arbeidskonflikt. Nå ble heldigvis både Skjellstadaune og Fellesforbundet dømt i Oslo tingrett for denne aksjonen, men det er ganske tydelig at fagbevegelsens ledere ikke alltid er egnet til å lede de streikende.

Når man går til streik, så har man lov til å legge ned arbeidet uten at dette skal få konsekvens for en arbeidsforhold ved bedriften. De som streiker mottar naturligvis ikke lønn fra arbeidsgiver ettersom de ikke produserer noe arbeid som kan lønnes under streiken. Lovverket er temmelig tydelig i at man ikke har lov til å hindre uorganiserte eller organiserte som ikke er tatt ut i streik i å gå på arbeid. Man har heller ikke lov til å forstyrre virksomheten til arbeidsgiver så lenge arbeidsgiver holder seg innenfor reglene. Skjellstadaune er åpenbar engasjert i kampen, men han fremstår som en særdeles dårlig representant for fagforeningen i denne aksjonen. Han glemmer åpenbart at når streiken avsluttes, så skal også han møte på arbeid som normalt. Jeg antar at han er klubbleder på stedet, og da har han møterett i en del møter med ledelsen. Det samarbeidsklima som hans fagforening er avhengig av i de daglige møtene med ledelsen blir raskt ødelagt når han kjører aksjoner på denne måten. Tror de fagorganiserte ved hotellet at Skjellstadaune er en god representant for dem i fremtiden? I så fall er de ikke særlig intelligente… Dersom de fagorganiserte er noenlunde oppegående, så velger de seg en annen leder enn Skjellstadaune neste gang de skal velge klubbleder.

Det er lurt å holde en god tone og oppføre seg ordentlig, også når man er i konflikt. Konflikten tar slutt på ett eller annet tidspunkt, og det er ikke sikkert det lar seg gjøre å normalisere forholdet etterpå når konflikten er løst, dersom man har opptrådt som en apekatt.

Se videoen fra db tv her: http://www.dagbladet.no/2016/05/20/nyheter/innenriks/politikk/streik/arbeidskonflikt/44288286/

 

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.