Lite ølbryggeri gjør jobben som politikerne ikke evner

Et lite bryggeri i USA har lyttet til konsumentene og produserer nå ikke-forurensende emballasje, nærmere bestemt plasten som holder 6-pakningen sammen. Det fine med løsningen de har kommet fram til er at plasten ikke bare er biologisk nedbrytbar, den er også spiselig.

Svært mye av den plastemballasje som benyttes verden over ender opp i havet. Der blir den liggende og svømme rundt i mange år. Vær og vind, båter og skip sliter plasten ned i mindre biter. Enorme mengder fisk og dyr i havet får i seg denne plasten og dør.

Politikere verden over har så langt ikke evnet å stille krav til emballasje-produsenter om at emballasjen må være biologisk nedbrytbar. Dette må være et gigantisk nederlag all den tid man avholder klimakonferanser og setter ambisiøse mål for utslipp av gasser, hogst av skog og så videre.

Les litt om saken fra Foodbeast her og produsenten selv her

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.