Statsministeren nekter å kommentere Kina og Liu Xiaobo

Dagbladet forsøker å lage en sak av at statsminister Solberg nekter å kommentere Kina og fredsprisvinner Liu Xiaobo. Fredsprisvinneren har blitt rammet av uhelbredelig kreft, og nå går medlemmer av Ap, TorbjørnJaglands kamerater, ut og kaller Solberg feig nr hun ikke vil dysse ned saken i norske medier.

Av alle de tåpelige sakene som har kommet opp i valgkampen, så må dette være noe at det dummeste. Regjeringen Solberg har klart å ta Jaglands føtter ut av Kinasalaten, og har fått til en normalisering i forholdet til Kina etter Jaglands famøse og totalt idiotiske fredspristildeling. Jeg føler meg ganske trygg på at det var, og er, svært mange alternative kandidater til fredsprisen, og jeg har vanskelig med å forsvare Jaglands valg av både Obama og Xiaobo som prisvinnere. Tildelingen til Obama var så himmelfallent idiotisk at jeg har ikke ord, og Jagland måtte forstå risikoen han påførte Norge da Xiaobo fikk prisen.
Nå vil mange stikke nesen i været å si at Nobels fredspris er en ikke-politisk pris som tildeles uavhengig av hva politikerne våre mener, og de har helt rett i prinsippet om at en slik pris bør tildeles uten hensyn til Norge. Problemet er bare at Nobelkomiteen i Norge er stappfull av politikere, og det i et bittelite land der alle med politisk innflytelse går i middagsselskap til hverandre. Man må enten være usedvanlig naïv eller stokk dum for å tro at resten av verden anser tildeling av prisen som uavhengig av det politiske klima i Norge.

Dagbladets forsøk på å lage en sak av dette, og Arbeiderpartiets forsøk på å lage en valgkampsak av dette, er så uansvarlig og demonstrerer en total mangel på forståelse for viktigheten for Norge av at denne saken forblir et ikke-tema, at det er nærmest ufattelig. Tilsynelatende er det kun Dagbladet som ikke evner å forstå, eller ikke vil forstå statsministerens og UDs ekstremt tydelige svar «vi kommenterer ikke Kinaspørsmål på nåværende tidspunkt». Det svært naturlige kontrollspørsmålet «hvorfor ikke?» som de aller fleste med intellekt noe over dørterskelen stilltiende stiller seg selv, seg ut til å være totalt fjernt for avisen Dagbladets politiske redaksjon.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.